tisdag 2 augusti 2011

Till anonym

skrev ju att "det" troligtvis har börjat hälpa på steffo, "DET" är alltså Carrageen. Steffo har vart hostig till och från i flera månader nu och innan det går för långt så bestämde vi oss för att börja ge han carrageen, som består utav rödalger. Man kokar ihop det så det blir som gelé. Det är slemlösande så det renar i luftvägarna så att det inte blir så irriterande för honom..

Vi blev tipsade om det när min förra ponny Shaman blev sjuk i bronkit, och genom att äta carrageenen så blev han "frisk", men sen lyckades ju vissa andra nötter få honom sjuk igen.. Man ger det i 6-8 veckor eller mer i behov. Sen ska man gå över till "algfoder" som är torkade alger, och det ger jag alltid till mina hästar, det ger även väldigt bra hovar :) Och det är inget farligt, människor kan också äta det!

"Carrageen
slemlösande rödalg till hästar. Sätts in som en kur vid behov.

Rödalgen består av 80 procent geléartad substans som utvinns genom kokning. Rödalgen carrageen med sina fantastiska egenskaper (som även bekräftats av forskare på senare år), har varit ett viktigt tillskott för hästar och andra husdjur under många decennier. Liksom knöltången tar även carrageen upp alla mineraler, vitaminer och hela skalan av spårämnen ur havet. Normalt ges carrageenet fyra till sex veckor, därefter övergår de flesta till Alg- Börjes Fodertillskott."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar